Hallituksen kokous 23.9.2014

Jongun alueen kyläyhdistys ry:n hallituksen kokous

 

Paikka: Kylätalo

Aika: 23.9.2014 klo 19:00

Läsnä: Asta Pesiö, Ensio Jussila, Päivi Pohjanvesi, Onerva Ronkainen, Suvi Ronkainen

 

 

Pöytäkirja

 

 1. Kokouksen avaus

Puheenjohtaja avasi kokouksen.

 

 1. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

 

 1. Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen

Edellisen kokouksen pöytäkirja tarkastettiin.

 

 1. Seurakunnan perhekerho kylätalolla alkanut

Seurakunta on aloittanut perhekerhon pidon kylätalolla. Kerhoa on kaksi kertaa kuukaudessa, kaksi tuntia kerrallaan, ja se on tarkoitettu kaikenikäisille ”vauvasta vaariin”. Ensimmäinen kerta oli pe 16.9.2014 klo 9:30–11:30 ja siitä tullut palaute on ollut todella hyvää. Paikalla oli kolmetoista lasta ja viisi aikuista.

 

 1. Kansalaisopiston jumppa kylätalolla

Kansalaisopiston järjestämä jumppa kylätalolla alkaa taas ma 29.9. klo 19:30–20:30. Syyslukukausi päättyy 8.12. ja kevätlukukausi on 12.1.–30.3.2014. Jumppaan voi ilmoittautua ensimmäisellä kerralla tai etukäteen kansalaisopistolle.

 

 1. Kyläyhdistyksen 10-vuotisjuhlat

Kyläyhdistys täyttää 4.10.2014 10 vuotta, ja päätettiin järjestää su 5.10. klo 13:00 kylätalolla perhekirkko, messu. Seurakunta huolehtii messuosuuden ja kyläyhdistyksen vastuulle jää kahvitus sekä istuimet ja alttaripöydän kokoaminen. Jongun rauhanyhdistyksen pyhäkoululaiset esittävät lauluesityksiä. Ella on luvannut puhua kyläyhdistyksen historiasta ja Onerva pitää puheen. Laitetaan tapahtumasta ilmoitus lehteen ja pyydetään paikallislehtien toimittajia paikalle.

 

 1. Pannuhuoneen siivousasia

Pannuhuoneessa käyttöveden kiertopumppu on rikki, päätettiin hommata siihen uusi. Tämän takia asukkaat ovat joutuneet laskemaan pitkään vettä altaaseen ennen kuin saavat lämpimän veden, sillä vesi on tullut pannuhuoneen kattilasta asti.

Hallituksessa on keskusteltu kylätalon lämmityksessä ilmenneistä ongelmista ja vioista, jotka ovat kestäneet kuukausikaupalla. Päätettiin asettaa vikojen korjaamisen takarajaksi 31.10.2014.

 

 1. Pihan kaukalon valopylväät ja sähkötyöt

Sähkömies on käynyt korjaamassa kaukalon valokatkaisijan, ja huomasi että kyseissä pylväässä on kaatumavaara. Lahjoituksena on saatu viisi pylvästä, ja on pyydetty kylän kaivureita asentamaan pylväät paikalleen. Sulakekannat on otettu pois, ettei pylväisiin saa valoja ennen korjausta jotta ei tapahtuisi vahinkoa, esim. pylvään kaatuminen. Päätettiin tilata köysirata kylätalon pihalle ja kasata se pylväiden asentamisen yhteydessä, viimeistään ensi keväänä.

 

 1. Invaluiskan lumiesteet

Kylän miehet ovat tehneet talkoilla invaluiskan päärakennuksen yhteyteen. Siihen tarvitaan vielä katolle lumiesteitä 2-3 kpl, hinta on noin 70 euroa/kpl. Päätettiin, että anotaan ensi vuonna remonttirahaa, jotta saadaan myös päärakennuksen huonokuntoiset portaat korjatuksi. Invaluiskan puutavaraan on kulunut tällä hetkellä noin 500 euroa.

 

 

 1. Lumenauraus talvi 2014–2015

Päätettiin laittaa tarjouskilpailu paikallislehteen. Asetettiin aika lähettää tarjoukset lokakuun loppuun mennessä.

 

 1. Mahdolliset muut asiat

Talonmiesasiaa mietittiin, alkaisiko joku kylätalon asukkaista. Asia jää vielä mietintään, asukkailta on kysytty mielipidettä, mutta vielä ei asiasta tehty päätöstä.

Kurenalan torilla on Kylät kokkaamaan –tapahtuma 15.11. klo 10 alkaen. Jongun kylä osallistuu tapahtumaan.

 

 1. Seuraavasta kokouksesta sopiminen

Päätettiin pitää seuraava kokous marraskuun alussa. Onerva kutsuu koolle.

 

 1. Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 20:15.

 

 

Pudasjärvellä 23.9.2014

 

 

 

Onerva Ronkainen                                   Suvi Ronkainen

Puheenjohtaja                                          Sihteeri