Hallituksen kokous 2.5.2014

Jongun alueen kyläyhdistys ry:n hallituksen kokous

Paikka: Kylätalo

Aika: Pe 2.5.2014 klo 19:00

Läsnä: Onerva Ronkainen, Asta Pesiö, Päivi Loukusa, Aimo Lehmikangas, Raimo Tervonen, Suvi Ronkainen

Pöytäkirja

  1. Kokouksen avaus.

Puheenjohtaja avasi kokouksen.

  1. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3.  Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen.

Edellisen kokouksen pöytäkirja tarkastettiin ja hyväksyttiin.

  1. Uusien jäsenien hyväksyminen kyläyhdistykseen.

Suvi Ronkainen hyväksyttiin kyläyhdistyksen jäseneksi.

  1. Patentti- ja hallintarekisteriin sekä pankkiin tehtävät muutokset.

Patentti- ja hallintarekisteriin tehdään ilmoitus, jotta saadaan allekirjoitusoikeus sihteeri Suvi Ronkaiselle.

Päätettiin myöntää sihteeri Suvi Ronkaiselle laajat käyttöoikeudet yhdistyksen Osuuspankissa olevalle tilille. Koska Ella Viljamaa ei enää kuulu yhdistyksen hallitukseen, päätettiin että käyttöoikeudet poistetaan Ella Viljamaalta ko. tiliin liittyen.

  1. Kylätalon asuntojen vuokrailmoitukset.

Vuokrailmoitukset ovat olleet internetissä kyläyhdistyksen nettisivuilla, Facebookissa kylän fanisivuilla ja Pudasjärvi-lehdessä. Muutamia alustavia kyselyjä on asunnoista tullut.

  1. Kylätalon yksiön vedenkäytön vuokrasopimus.

Päätettiin tehdä sopimus Suvi ja Matti Ronkaiselle kodin kylpyhuoneremontin ajaksi. Vesimaksu on 10 euroa / kk / hlö ja saunan lämmityskerta on 3 euroa. Suvi Ronkainen poistui kokoustilan ulkopuolelle päätöksen ajaksi.

  1. Avustusten hakeminen kaupungilta.

Päätettiin, että haetaan avustusta invalidiliuskan asettamiseen kylätalon yleisiin tiloihin, sekä kesäpäivän järjestämiseen ja muun muassa pieniin remonttitöihin. Valtuutettiin puheenjohtaja ja sihteeri hoitamaan asia hakuaikaan 9.5. mennessä. Päätettiin hakea palkkausavustusta kesäkerhon järjestämiseen.

  1. Vyyhti-hanke.

Onerva Ronkainen on pyytänyt kylälle oman esittelytapahtuman hankkeeseen liittyen. Asiasta tulee lisätietoa myöhemmin.

10. Jätevesi-asiaa.

Jätevesi-asia pitää hoitaa kuntoon vuoteen 2016 mennessä. Kylätalolla se on huonossa kunnossa. Mietittiin, onnistuisiko asian hoitaa yhdessä naapuritalojen kanssa, Onerva Ronkainen kyselee ja huolehtii asian.

11. Talkoopäivästä sopiminen: pihan siivous ja pienet remontoinnit.

Tauno Moilanen, Lauri Ronkainen ja Ensio Jussila kartoittavat kylätalon remonttitarpeet, Onerva Ronkainen hommaa tarvikkeet. Talkootyöllä hoidetaan hommat kuntoon. Kylätalon piha on huonossa kunnossa. Siivotaan se yhdessä viimeistään kesäpäiville.

12. Tulevat tapahtumat kevään ja kesän aikana.

Kauneimmat koululaulut ma 26.5. Omaishoitaja-info ti 27.5.

Haukikisat la 7.6. klo 18. Suvi Ronkainen laittaa ilmoituksen lehteen, ja lasku lähetetään osakaskunnalle. Tilataan oikeat mitalit palkinnoiksi, Tauno Moilanen hoitaa asian.

Kesäpäivät la 19.7. klo 12. Alustavasti suunniteltiin ohjelmaa. Saataisiinko sinne esim. luennoitsijaa ja musiikkiesitystä. Päätetään kesäpäivän ohjelmasta ja järjestelyvastuista seuraavassa kokouksessa.

Suunnitelmiin laitetaan kyläseuran 10-vuotisjuhla syksylle. Asiasta päätetään myöhemmässä kokouksessa.

13. Kesäkerhon järjestäminen.

Järjestetään kesäkerho edellissyksyn tapaan. Päätettiin järjestää kerho ja palkkaus kaupungin kautta. Onerva Ronkainen suunnittelee asiaa tilinhoitajan Mirja Viljamaan kanssa. Kerho alkaisi kesällä koulujen päätyttyä. Vetäjäksi päätettiin kysyä kylän nuoria, ja joku aikuinen on aina kerhon aikana joko kylätalolla tai ainakin puhelimen päässä tarpeen vaatiessa.

14. Mahdolliset muut asiat.

Asta Pesiö esitteli ”Puun halaus” –päivän, järjestäjänä Maa- ja kotitalousnaiset. Onerva Ronkainen on yhteydessä Jaalangan maa- ja kotitalousnaisten vetäjään Saara Jussilaan tilaisuuden järjestämiseksi.

Onerva Ronkainen on pyytänyt Urpo Viljamaalta lampaita hoitamaan ja raivaamaan kylätalon pihaa, olisivat ilona myös kesäpäivillä.

15. Seuraavasta kokouksesta sopiminen.

Seuraava hallituksen kokous on pe 27.6.2014.

16. Kokouksen päättäminen.

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 20:00.