Hallituksen kokous 11.7.2014

Jongun alueen kyläyhdistys ry:n hallituksen kokous

Paikka: Kylätalo

Aika: Pe 11.7.2014 klo 19:00

Läsnä: Onerva Ronkainen, Asta Pesiö, Ensio Jussila, Aimo Lehmikangas, Suvi Ronkainen Pöytäkirja

1. Kokouksen avaus.

Puheenjohtaja avasi kokouksen.

2. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen.

Edellisen kokouksen pöytäkirja tarkastettiin.

4. Uudet vuokralaiset.

Kaikkiin asuntoihin on saatu vuokralaiset ja kirjalliset vuokrasopimukset on tehty. Yksiöön suunnitellut pienremontoinnit on tehty; osittainen tapetointi, verhotangot ja jääkaapin vaihtaminen. Kaksion toisesta pesuhuoneesta tehdään vaatehuone, jotta saadaan asuntoon lisää komerotilaa. Laatoista osa irronneet, korjataan ne levyllä.

5. Kesäpäivien järjestäminen.

Kesäpäivät la 19.7.2014 klo 12. Maanantaina talkoillaan ikkunapesun merkeissä, ja perjantaina tehdään kylätalon siivoukset. Kesäpäivillä lätynpaistovastuun ottaa Elma Moilanen. Moottoripyörän sivuvaunulla lapsia ajeluttaa Jarmo Eskola. Kopterin esittelyä, Jari Moilanen. Aikuisten leikkimieliseen kilpailuun salkunheittoon ja käsilaukunheittoon tavarat toimittaa Aimo ja Asta. Lapsille järjestetään voimamieskilpailua, päätettiin antaa kilpailun suunnitteluvastuu Tanja Ronkaiselle ja Johanna Nymanille. Palkinnoiksi tarkoitetut pokaalit on tilattu. Kaikille köydenvetokilpailu, jossa mitataan kylän voimakkain, siitä annetaan diplomi. Tauno Moilanen toimii kesäpäivien kuuluttajana. Hinnat päätettiin seuraavasti: lohikeittoannos + leipä + juoma 5 euroa, lättykahvit 3 euroa. Keittiöhommat hoitaa Saara Jussila ja Suvi. Kotikaljan tekee Onerva. Tanja ja Johanna huolehtivat kassasta. Huutokauppalahjoituksia on saatu paljon, positiivinen yllätys. Taidenäyttelyn järjestäminen koululle, jossa esitellään Maria Ronkaisen maalaamia tauluja. Maa- ja kotitalousnaiset hoitavat leivonnaisten myynnin omana hommanaan.

6. Kylätalon asuntojen remontit. Yksiö on kunnostettu. Kaksioon on suunniteltu korjaustöikseen seinälevyn laittaminen pukuhuoneeseen ja patterin kunnostaminen. Kaupungin myöntämä lahjoitus invaluiskaan käytettävä tämän vuoden puolella, hoidetaan asia myöhemmin syksyn ja talven aikana. Suunniteltiin luiskan päälle katosta, katolta lumenputoamisen takia.

7. Nuotioillan varaaminen.

Nuotioilta seurakunnan järjestämänä to 31.7.2014 klo 18. Paikalla ovat seurakunnasta nuoriso-ohjaaja ja diakonissa. Tarjoilua ja ohjelmaa. Kaikenikäisille tarkoitettu.

8. Kyläyhdistyksen 10-vuotisjuhlat.

4.10.2014 on kyläyhdistyksen perustamisesta 10 vuotta. Päätettiin alustavasti juhlapäiväksi su 5.10. ja kysytään seurakunnalta mahdollisuutta järjestää hartaus tai jumalanpalvelus kylätalolle. Juhlassa tarjotaan kakkukahvit. Asiasta päätetään tarkemmin seuraavassa kokouksessa.

9. Maisemahanke.

Alajoella molemmin puolin on Urpo Viljamaan lampaita laiduntamassa. Hanke etenee suunnitellusti. Kylätalolle lampaat tulevat myöhemmin.

10. Kairan kuitu –yhteyden tuleminen kylälle.

Yhteyttä kannattaa markkinoida kyläläisille ja mökkiläisille. Nyt sen saa halvalla ja myös osa-aikaisena, myöhemmin otettaessa yhteys on todella paljon kalliimpi.

11. Mahdolliset muut asiat.

Hautapahtaan riukuaidan jatkamista suunniteltiin. Aitamestarina toimii Tauno Moilanen. Aidantekotalkoot päätettiin järjestää la 2.8.2014 klo 11. Ilmoitus laitetaan kyläyhdistyksen kotisivuille ja facebookiin.

Vyyhtihankkeesta puhetta. Jongulle Korpijokisuuhun tullaan niittämään kortetta. Kortteiden kerääminen Liikasen rantaan, josta Pekka Jussila ottaa ne ylös maalle. Suunnitellaan kuka veisi kortteet veneellä rantaan.

12. Seuraavasta kokouksesta sopiminen.

Sovittiin seuraava kokous syyskuulle. Onerva kutsuu koolle.

13. Kokouksen päättäminen.

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 20.

Pudasjärvellä 11.7.2014

Onerva Ronkainen                  Suvi Ronkainen

Puheenjohtaja                        Sihteeri